En feilansettelse kan være en dyrkjøpt erfaring….

En feilansettelse kan være en dyrkjøpt erfaring….

INNHOLDET ER PRODUSERT AV FOSNA-FOLKET SIN ANNONSEAVDELING
Saken er skrevet av Ida Røssland, Markedsrådgiver og ansvarlig for bransje stilling i Fosna-Folket.

Mange har vel vært der at de har ansatt feil person og fått erfare at det er en dyrekjøpt erfaring.
Min erfaring er at mange arbeidsgivere ikke har en god og gjennomtenkt strategi for hvordan de kan tiltrekke seg de beste folkene. I enkelte bransjer på Fosen er det kamp om de beste hodene, derfor er det nødvendig å bruke tid på å legge en god strategi.

Basert på mine erfaringer skal du få tre enkle tips som gjør det lettere for deg å lykkes med rekrutteringen!

  1. «Det digitale møtet»

    Husk at det første møte mellom deg og en potensiell arbeidstaker trolig er via dine digitale kanaler. Hvordan du fremstår på eget nettsted, i sosiale medier og om din Linkedinside er oppdatert, er viktigere enn mange tenker. Slike kanaler gir en super mulighet til å vise frem ansatte i bedriften, si noe om arbeidsmiljøet og utviklingsmulighetene hos dere. Dette kalles på fagspråket «employeer branding» og er noe det kontinuerlig bør jobbes med. Større virksomheter har en bevisst strategi rundt dette, men dette kan også mindre virksomheter gripe fatt i med enkle grep.

  1. «Annonseutforming»

    Veldig mange jeg møter i min jobb går i den klassiske «mal-fella». Det er dannet en slags norm for hvordan en stillingsannonse skal se ut og mange følger den, men her er det mange spennende muligheter. Sørg for at innholdet er godt gjennomtenkt og utformet på en kreativ måte. Stillingsannonsen din må ha en «stopp-effekt». Den må gjøre at folk blir nysgjerrige og har lyst til å finne ut mer om dere! Her spiller tekst, utforming, fonter og andre elementer inn.

  1. «Sørg for å bli synlig for de beste hodene!»

    De som presterer og trives godt der de er, er nok ikke de du treffer som aktive jobbsøkere på finn.no. Det er derfor utrolig viktig å nå bredt ut og sørge for å vises godt, med et inspirerende budskap som gjør at folk får lyst til å søke seg til dere. Det å legge litt penger i et annonsebudsjett når man først skal søke etter folk, vil være en verdifull investering. Det finnes utallige muligheter, så spør de som kan dette om råd!

Ta gjerne kontakt på tlf. 478 27 633 eller e-post for en uforpliktende samtale, jeg hjelper deg gjerne med å finne riktig kandidat til din bedrift! I ryggen har jeg et team bestående av innholdsprodusenter, videoprodusenter og grafikere. Flere av teammedlemmene har i tillegg betydelig erfaring med operativ rekruttering.

Ønsker du å lese mer? Her finner du flere saker om annonserte rekrutteringsprosesser og employer branding.

INNHOLDET ER PRODUSERT AV FOSNA-FOLKET`S ANNONSEAVDELING
Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Fosna-Folket sin annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post